Skip to main content

AVANOVA

Meditációs tanfolyam és Spirituális utazás

AVANOVA

Meditációs tanfolyam, Spirituális utazás
VARÁZSIRÁNYTŰ
JÁTÉKSZABÁLYOK
svg+xml;charset=utf

KINEK SZÓL EZ A JÁTÉK?

A VARÁZSIRÁNYTŰ egy spirituális önismereti játék, amelyet egyedül, és társaságban is játszhatsz (1 – 4).

A játék célja, hogy az érzelmeink mögött meghúzódó gondolatainkat a VARÁZSIRÁNYTŰ segítségével a megfigyelésünk alá helyezzük. Ha meghatározzuk egy gondolat érzelmi töltését, és az életünkre vonatkozó idejét, akkor tudatosabbá válunk, és visszakapjuk az irányítást az elménk felett.

Az idézetekre adott válaszreakciónkból egy csodálatos önismereti térképet építhetünk fel magunknak. 

opt B I G Kereszt 4 Idezet A copy

Saját világod felfedezését IDÉZETEK és IRÁNYTŰ kártyák segítik. Az IDÉZETEK nagy gondolkodóktól, íróktól, filozófusoktól származó bölcsességek, míg az IRÁNYTŰ az érzelmeid, a gondolataid időtérképe.

A JÁTÉK AZOKNAK SZÓL, AKIK LÉTIDEJÜKET SZERETNÉK INSPIRÁLTAN, TUDATOSAN ÉS JÁTÉKOSAN TÖLTENI.

Az  egyik legfontosabb szabály a következő: a játékszabályoktól bármikor eltérhetsz, szabadon átírhatod őket! Ha kedved tartja, kitalálhatsz saját verziókat is. Ami lényeges, hogy mélyülj el önmagadban, add át magad a játék örömének és érezd jól magad!

NE FELEDD! TUDATOSSÁGOD HATÁRTALAN,
A TEREMTŐERŐD VÉGTELEN, A JÁTÉK ÖRÖK!

HÁNY FŐVEL JÁTSZHATÓ?

HA EGYEDÜL JÁTSZOL
svg+xml;charset=utf
ÖNMAGAD MEGISMERÉSE

Ha egyedül játszol, a kedvenc idézeteid kiválasztásával, és az iránytűn való elhelyezésével, egy önismereti térképet készíthetsz magadhoz. A játék célja, hogy közelebb kerülj a vágyaidhoz, hogy könnyedén szembe tudj nézni a félelmeiddel, hogy kitáguljon a világképed, kiszélesedjen a perspektívád, és hogy megtaláld a lelkesedésed irányát.

HA TÁRSASÁGBAN
svg+xml;charset=utf
EGYMÁS MEGISMERÉSE

Ha társaságban játszotok, akkor a VARÁZSIRÁNYTŰ ihletett beszélgetésekre sarkall, amelyek által igazán mélyen ismerhetitek meg egymást. A játék kiemel a hétköznapokból, kimozdítja a figyelmet, felemeli a tudatot. A bölcsességek üzenete egy békés és tiszta világba repít, ahol a képzelet is szárnyra kap.

ALAPOK

opt B I G Kereszt NO Idezet A copy

A FELADAT:

Az IRÁNYTŰ kártyák minden oldalához IDÉZET kártyákat választani, és megtalálni a neked szóló üzenetet, a számodra legkedvesebb, legfontosabb bölcsességet.

A JÁTÉK NYERTESE:

Több játék verzió közül is választhatsz (lásd később). Ami mindegyikben közös, hogy a játék segítségével térképet tudsz készíteni önmagadhoz, és játszótársaidat is igazán megismerheted. Ezért a játék nyertese Te vagy, és mindenki aki részt vesz benne!

A JÁTÉK AJÁNLOTT IDŐTARTAMA:

A játék időre megy, amely játékosonként 30 perc (Pl. 3 játékos esetén 90 perc). Az ajánlott hossztól kedved szerint eltérhetsz. Ha kedved tartja, dönthetsz úgy is, hogy nem időre, hanem egy előre kiválasztott IDÉZET kártya mennyiséggel játszol.

A JÁTÉK CÉLJA:

 • Önismeret, játszótársaid mélyebb megismerése
 • A negatív gondolatok elengedése
 • Pozitív, lelkesítő jövőkép építése
 • A jelenlét, az éber tudatosság elérése

MIRŐL SZÓL EZ A JÁTÉK?

opt 5 idezet 1

A VARÁZSIRÁNYTŰ egyfajta meditáció, egy ihletett és kreatív tudatállapot megtapasztalása.

Gondolataink nagy része ismétlődő, automatikus, és többségük teljesen felesleges. A fejünkben lévő mentális zajból azonban képesek vagyunk kilépni. A VARÁZSIRÁNYTŰ ebben segít: megkönnyíti a nyugodt, meditatív tudatállapot elérését. Ha a gondolatainkat irányítani tudjuk, azzal az érzelmeink is az irányításunk alá kerülnek.

HOGYAN?

Az IDÉZETEK olyan varázslatos felismeréseket tartalmaznak, amelyek arra késztetik az elmét, hogy elcsendesedjen, hogy elmerengjen, hogy ne csak olyannak lássa a világot amilyen, hanem amilyen lehet. Ez az a tudatállapot amit keresel. A csend. Innen indul ki a világod megformálása, a szabad teremtés. Ez a tudatos jelenlét, a “most” teljes átélése, a megérkezés a pillanatba.

A játék során ezért, elsősorban azt az IDÉZET kártyát keresed, amelyik annyira megérint, hogy egy pillanatra eláll a szavad, leáll az elméd és kinyílik a szíved. Amikor egy bölcsesség eltalál, és magadra ismersz benne, akkor a részeddé válik, és megerősítésként veled marad.

IDÉZETEK

svg+xml;charset=utf

A bölcsességek nagy gondolkodóktól, íróktól, filozófusoktól származnak. A legnagyobb kedvenceinkből válogattunk Nektek 100 nagyszerű idézetet. 

svg+xml;charset=utf

A JÁTÉK ZENÉJE

svg+xml;charset=utf

A játékhoz készült meditatív zenei playlist-ek megkönnyítik az elmélyülést, a csendesebb, békésebb tudatállapot elérését.

Az alábbi gombra kattintva, kellemes meditációs zenéket találsz, ahol több verzió közül is választhatsz, amelyekkel könnyedén előre meghatározhatod a játék hosszát (30 perctől egészen 4 órás időtartamban).

A játék során a zene elegendő ha a háttérben marad, nem kell hogy elvonja a figyelmeteket. Azonban a finom zenei aláfestés egy nyugodt, és békés alapot ad a meditatív, és elmélyült játékhoz.

Lassabb játékhoz válassz a Slow playlistek közül:

Gyorsabb játékhoz pedig a Flow playlistek közül.

ZENE

MIT MUTAT AZ IRÁNYTŰ?

svg+xml;charset=utf

A kihajtható IRÁNYTŰ táblából 4 db-ot, játékosonként 1 db-ot találsz a dobozban. A táblát 45 fokos szögben elfordítva úgy helyezd magad elé, hogy felül legyen a pozitív sarok, alul pedig a negatív.

GONDOLATOKÉRZELMEK
A függőleges sík az érzelmi skálát, a gondolatok irányultságát jelzi. Ahogy az idézetekre reagálsz, amit gondolsz róluk, amit érzel velük kapcsolatban.

IDŐSÍK
A vízszintes sík az időt jelzi. Az eddig átélt időt és a majd elkövetkezőt, a teljes létidődet. Balra a múlt, jobbra a jövő. A játéktér középen pedig ott a jelen, az aktuális pillanat, ahol nem a gondolkozás, hanem a tudatosság játssza a főszerepet.

Az IDÉZET kártyákat az IRÁNYTŰ táblára kell majd elhelyezned aszerint, hogy mi jut eszedbe róluk, hogy milyen gondolatokat, és érzelmeket generálnak benned, és hogy hova illenek leginkább az életed idősíkján. Egy idézetről számos dolog eszedbe juthat: egy kedves emlék, egy megoldásra váró feladat, egy új útirány, és megannyi érdekes felismerés az életed különböző területeiről. A bölcsességek kitárják előtted az ajtót, és új perspektívákat kínálnak számodra, megvilágítva a legfontosabb kérdéseket.

svg+xml;charset=utf

Az IRÁNYTŰ a játék során 5 db idézettel egészül ki, az idősíknak, és az érzelmi skáládnak megfelelően.

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)
AMIT MÁR ELÉRTÉL – Amire büszke lehetsz, az elért eredményeid, minden amit sikerült megvalósítanod.

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)
RÁM VÁRÓ FELADAT – A lelkesedés irányának megtalálása, a jövőd formálása. A vágyak tudatos feltérképezése.

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)
AMIN TÚLJUTOTTAM  – A múlt kihívásainak feldolgozása, a  régi mintázatok elengedése.

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)
AMITŐL TARTOK – Szembenézés a félelmekkel, a kihívásokkal. Blokkok feloldása, az aggodalmak elengedése.

5 – MOST (Tudatosság – Jelenlét)
Ez a középső kör, az IRÁNYTŰ legfontosabb része. Ide helyezed majd el az általad legszebbnek, legerőteljesebbnek ítélt idézetet, amelyik a legközelebb áll a szívedhez, amelyik az aktuális pillanatban a leginkább eltalál és a leginkább meghatároz Téged.

svg+xml;charset=utf

HA EGYEDÜL JÁTSZOL

svg+xml;charset=utf

Az önmagaddal töltött idő nagyon értékes. Amikor egyedül játszol, az elméd lecsendesítése és a tudatosságod felemelése lényegesen könnyebb feladat a VARÁZSIRÁNYTŰ játék segítségével.

Első lépésként válassz megfelelő zenét, vagy állíts be időzítőt, amely majd a játék végét jelzi számodra. avanova.org/vi-zene A Bónusz kártyákra nincs szükséged ha egyedül játszol, ezek a lapok csak társaságban kapnak szerepet.

Az IDÉZET kártyákat keverés után, az asztal közepén lefelé fordítva helyezd el. A játék során a paklit elemelve, innen húzol majd lapokat egyesével. A játék végére kialakul, hogy melyek a számodra legfontosabb üzenetek, hogy a bölcsességek közül melyik 5 IDÉZET kártyát választottad az IRÁNYTŰ tábládhoz.

A CSEND
Fontos, hogy mielőtt lapot húzol az IDÉZET kártyák közül, egy pillanatra hunyd le a szemed, csendesedj el belül, mélyülj el önmagadban! Ez a pillanatnyi belső csend a játék lényeges eleme, mert így a választásodban szerepet kaphat a szinkronicitás, a véletlen egybeesés, vagy ha úgy tetszik: a sorszerűség.

Most pedig ha készen állsz, már kezdődhet is a játék!

Emeld el a paklit, húzz egy kártyát, majd olvasd el a Neked szóló üzenetet. Magadban is és hangosan is kimondhatod a szavakat de mindenképpen tűnődj el az üzeneten. Nézd meg, igaznak találod-e, hogy mennyire talált el az adott idézet, hogy mi jut róla eszedbe! Merengj el azon, hogy az életedben mikor játszott szerepet, vagy azon, hogy hol tudnád használni a jövőd tervezésében!

opt B I G Kereszt NO Idezet A copy
csak magyarazat szamokkal 2 1

Nem kell, hogy kérdés nélkül elfogadd az adott gondolatot, ha nem érint meg, nyugodtan dobd el a kártyát! Azonban, ha magadénak érzed a húzott bölcsességet, akkor tedd az IRÁNYTŰ kártyád valamelyik oldalára attól függően, hogy milyen gondolatokat, és érzelmeket generált benned, illetve, hogy hova helyeznéd el az életed idősíkján. Leegyszerűsítve 5 hely közül választhatsz:

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)

5 – MOST (Középen)

Ha az IRÁNYTŰ oldalai megteltek, vagy az 5 hely valamelyike már foglalt, akkor az újonnan húzott lappal, felülírhatod a régit. Ha olyan kártyát húzol, amelyet még erőteljesebbnek, még igazabbnak érzel mint a már meglévőt, akkor a régi kártyát lecserélheted az újra. Ebben az esetben a régit el kell dobnod. Ez a döntés néha nehéz. A folyamat végére azonban, egy csodálatos önismereti térképet kapsz magadhoz.

A JÁTÉK VÉGE
Amikor az előre meghatározott idő (vagy zene) lejár, a játék véget ér. Az 5 IDÉZET kártyádról készíts fotót, hogy a bölcsességek a részeddé váljanak, hogy a jelen pillanathoz tartozó iránytűd a jövődben is a segítségedre legyen!

HA TÖBBEN JÁTSZOTOK

svg+xml;charset=utf

Ha a játék bármikor beszélgetésbe fullad, tudd, hogy ezzel semmi baj nincs! Sőt, ez épp a játék egyik célja: a meghitt és tartalmas együttlét, a nagy beszélgetések, az átdumált éjszakák, az együtt töltött idő.

Ha társaságban játszotok, akkor a VARÁZSIRÁNYTŰ ihletett beszélgetésekre sarkall, amelyek által igazán mélyen ismerhetitek meg egymást.

Első lépésként válasszatok megfelelő zenét, avanova.org/vi-zene vagy állítsatok be időzítőt, amely majd a játék végét jelzi. A játékot játszhatjátok egy általatok meghatározott kártya mennyiséggel is.

Az IRÁNYTŰ táblákat helyezzétek magatok elé 45 fokos szögben úgy, hogy a pozitív sarok mutasson felfelé. A kisméretű BÓNUSZ kártyákból egyet egyet lefordítva helyezzetek magatok elé (a részletes leírást lásd a BÓNUSZ kártyákról szóló lapon).

Az IDÉZET kártyákat keverés után, az asztal közepén lefelé fordítva helyezzétek el. A játék során a paklit elemelve, innen húztok lapokat egyesével. A játék végére kialakul, hogy melyek a számotokra legfontosabb üzenetek, hogy a bölcsességek közül melyik 5 IDÉZET kártyát választottátok az IRÁNYTŰ táblákhoz.

A CSEND
A játékot bármelyik játékos elkezdheti. Ha rád esett a választás, fontos, hogy mielőtt lapot húzol az IDÉZET kártyák közül, egy pillanatra hunyd le a szemed, csendesedj el belül, mélyülj el önmagadban! Csak ezután emeld el valahol a paklit, és húzz egy kártyát! Elsősorban azt az idézetet keresd, amelyik annyira megérint, hogy egy pillanatra eláll a szavad, és amelytől a gondolataid hirtelen elcsendesednek. Most pedig ha készen állsz, már kezdődhet is a játék!

Húzás után olvasd fel hangosan az üzenetet, és tűnődj el rajta. Nézd meg, igaznak találod-e, hogy mennyire talált el az adott idézet, és mondd el, hogy mi jut róla eszedbe, ezzel indítva el a közös beszélgetést. Ha gondolod, mondj egy példát az életedből amikor ez az idézet szerepet játszott benne, vagy ahol használni tudnád a jövőd tervezésében.

opt B I G Kereszt NO Idezet A copy
csak magyarazat szamokkal 2

Nem kell, hogy kérdés nélkül elfogadd az adott gondolatot, ha nem érint meg, nyugodtan dobd el a kártyát! Azonban, ha magadénak érzed a húzott bölcsességet, akkor tedd az IRÁNYTŰ kártyád valamelyik oldalára attól függően, hogy milyen gondolatokat, és érzelmeket generált benned, illetve, hogy hova helyeznéd el az életed idősíkján. Leegyszerűsítve 5 hely közül választhatsz:

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)

5 – MOST (Középen)

Ha az IRÁNYTŰ oldalai megteltek, vagy az 5 hely valamelyike már foglalt, akkor az újonnan húzott lappal, felülírhatod a régit. Ha olyan kártyát húzol amelyet még erőteljesebbnek, még igazabbnak érzel mint a már meglévőt, akkor a régi kártyát lecserélheted az újra. Ebben az esetben a régit el kell dobnod. Ez a döntés néha nehéz. A folyamat végére egy csodálatos önismereti térképet kapsz önmagadhoz és jobban megismered társaidat is. Most a tőled balra ülő játékos következik, akinek ugyanez a dolga. A cél az, hogy idővel az IRÁNYTŰ minden játékosnál kiegészüljön 5 idézettel.

A JÁTÉK VÉGE
Amikor az előre meghatározott idő (vagy zene) lejár, a játék véget ér. A kártyáidról készíts fotót, hogy a bölcsességek a részeddé váljanak, hogy a jelen pillanathoz tartozó iránytűd a jövődben is a segítségedre legyen!

BÓNUSZ KÁRTYÁK

svg+xml;charset=utf
BÓNUSZ KÁRTYÁK

BÓNUSZ – kisméretű kártyák (20 db). A pakliban minden BÓNUSZ kártyából 5 db van, játékosonként egy-egy darab.

PÁRBAJ  CSERE  SZÍV  VÉTÓ  TIPP

Ezekre a kártyákra csak akkor van szükség, ha többen játszotok. A játékban szabadon dönthettek arról, hogy mely BÓNUSZ kártyákat használjátok fel és melyiket nem, attól függően, hogy milyen irányba szeretnétek vinni a játékot, illetve, hogy melyik játék verziót választottátok. Például a VÉTÓ kártyákat akkor érdemes csak használni a játék során, hogy ha már jól ismeritek egymást, hiszen csak akkor tudjátok megítélni egymás döntéseit, ha rálátásotok van egymás életére.

Amikor rád kerül a sor, húzás előtt az egyik BÓNUSZ kártyádat ráhelyezheted az egyik játékostársad kiválasztott idézet kártyájára, jelezve, hogy mi a szándékod. Minden esetben fontos megindokolnod, hogy miért esett épp rá a választásod, ezzel segítve a játszótársad döntését, és az idézet újragondolását.

PÁRBAJ

svg+xml;charset=utf

Párbajra hívhatod bármelyik játszótársadat, és elnyerhetsz tőlük egy általad választott IDÉZET kártyát! A párbajban meg kell indokolnod, hogy miért érzed hozzád közelebb állónak az üzenetet. Fontos: Minden játékost meg kell győznöd, akkor is megegyezésre kell jutnotok, ha ketten játszotok.

CSERE

svg+xml;charset=utf

Ha ezt a kártyát felmutatod, akkor bármelyik játszótársadnak felajánlhatod a csere lehetőségét, amelyben két idézet cserél gazdát, ha ez mindkettőtöknek megfelel. A cserét nem kötelező elfogadni.

SZÍV

svg+xml;charset=utf

Ezzel a kártyával meg tudod védeni az idézet kártyáid egyikét. Ha ráhelyezed a féltve őrzött bölcsességre, akkor az a lap nem támadható. Sem párbajban, sem cserével.

VÉTÓ

svg+xml;charset=utf

Ha valamelyik játszótársad előző döntésével nem értesz egyet, ha ellenzed a kártya helyét, vagy mondanivalóját. Egy külső szemlélő perspektívája sokat segíthet az önismereti térkép felállításában, amikor megosztod a gondolataidat, fontos, hogy ne kritizálj, inkább mutass irányt.

TIPP

svg+xml;charset=utf

Ez a kártya a “Tippelés” játék verzióban kap értelmet. Lásd később: JÁTÉK VERZIÓ 3 – TIPPELÉS

JÁTÉKVERZIÓ "A" - ALAPJÁTÉK

svg+xml;charset=utf
JÁTÉKVERZIÓ "A"
ALAPJÁTÉK

TÁRSASÁGBAN (2,3,4 játékos)

A VARÁZSIRÁNYTŰ játék sokféleképpen játszható. A játék elején érdemes felmérni, hogy mennyire ismeritek egymást, hogy közös irányt szeretnétek-e kijelölni, vagy szívesebben játszotok egymás ellen.

A VARÁZSIRÁNYTŰ meditatív és elmélyült beszélgetésekre sarkall. Ha még csak most ismerkedtek egymással, a játék felgyorsítja a folyamatot. Ez esetben érdemes a korábban leírt alapjátékot választani, amelyben mindenki saját IRÁNYTŰ táblát használ.

Ez a verzió nagyszerű lehetőség arra, hogy jobban megismerjétek egymást, hogy a kapcsolat elmélyüljön köztetek. Az alap-játék ajánlott akkor is, ha a társaság vegyes, ha van olyan köztetek akivel még csak most ismerkedtek.

A BÓNUSZ kártyák lehetőséget adnak arra, hogy érdekes véleménycserék, meggyőző érvelések, viták színesítsék a beszélgetést. Általuk izgalmas felismerésekre, közös igazságokra találhattok rá a játék során.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: PÁRBAJ + CSERE + SZÍV

JÁTÉKVERZIÓ "B" - KÖZÖS IRÁNY

svg+xml;charset=utf
JÁTÉKVERZIÓ "B"
KÖZÖS IRÁNY

EGYÜTT TERVEZÉSHEZ – CSAPATÉPÍTÉSHEZ (2,3,4 játékos)

Ha már jól ismeritek egymást és közös terveket kívántok szőni, akkor dönthettek úgy is, hogy 1 db közös IRÁNYTŰ táblát használtok a játékhoz. Ezt helyezzétek az asztal közepére. Ebben a verzióban minden kártyahúzás után megegyezésre kell jutnotok, hogy hova tegyétek az adott idézetet, és hogy melyik lap írhatja felül a másikat. Ha mindannyian úgy érzitek, hogy az adott idézet fontosabb az egyik előzőnél, úgy ez a kártya az adott helyen felülre kerül. Ha nem, akkor alulra. A cél az, hogy mindig a legfontosabb idézet legyen felül, hogy a játék végére megtaláljátok az 5 legfontosabb üzenetet.

A kártyákat egymás tetejére helyezzétek el az IRÁNYTŰ táblán, mert így a játék végén az összegyűlt lapok mennyiségéből fontos következtetésekre juthattok. A paklik méretéből tudni fogjátok, hogy merre jártok fejben, hogy mivel vagytok elfoglalva, hogy milyen feladatok várnak rátok, hogy mitől tartotok, hogy milyen kihívásokon jutottatok már túl, hogy mire lehettek büszkék. A közösen kiválasztott “MOST” kártyátok pedig megmutatja a legfontosabb üzenetet, amely az egész csapatra vonatkozik. A játék végére a társaság egy pontos térképet kap önmagához, és kialakul a közösen meghatározott út, a lelkesedés iránya.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: PÁRBAJ + SZÍV

JÁTÉKVERZIÓ "C" - TIPPELÉS

svg+xml;charset=utf
JÁTÉKVERZIÓ "C"
TIPPELÉS

KI ISMERI JOBBAN A MÁSIKAT? PÁROKNAK (2,3,4 játékos)

Ebben a játékban pontokat tudtok gyűjteni, ezért szükségetek lesz papírra és ceruzára. Játékosonként 1 db IRÁNYTŰ táblára lesz szükségetek. Miután az egyik játékos felolvasta az általa húzott idézetét, a többi játékos megtippelheti, hogy hova fogja helyezni a kártyát a saját iránytűjén.

A megérzéseteket a kis TIPP kártyákkal tudjátok jelezni, mielőtt az adott játékos elhelyezné az idézetet az IRÁNYTŰ táblán. A tippeket 5 helyre tehetitek:

AMIT MÁR ELÉRTEM – (Pozitív Múlt – balra felül)
RÁM VÁRÓ FELADAT – (Pozitív Jövő – jobbra felül)
AMITŐL TARTOK – (Negatív Jövő – jobbra alul)
AMIN TÚLJUTOTTAM – (Negatív Múlt – balra alul)
MOST (Tudatos Jelen – középen)

Miután megtettétek a tippeket, az idézet a játékos által választott helyre kerül. Ekkor derül ki, hogy ki tippelt jól. Akinek helyes volt a tippje, az 5 pontot, akinek helytelen, az mínusz 1 pontot kap. A játék végére eldől kinek van a legtöbb pontja, ki ismeri jobban a másikat, ki a legjobb emberismerő.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: SZÍV + VÉTÓ

JÁTÉKVERZIÓ "D" - SPEED

svg+xml;charset=utf
JÁTÉKVERZIÓ "D"
SPEED

GYORSASÁG, ÖSZTÖNÖSSÉG, INTUÍCIÓ (1,2,3,4 játékos)

Minden játékosnál legyen külön IRÁNYTŰ tábla. Ebben a játékban az összes IDÉZET kártyát fel kell használnod. Gyors és intuitív megoldásra kell jutnod, először az idősíkra, majd az érzelmi töltésre koncentrálva. A pörgő játék nem engedi meg a hosszú értelmezést, most ösztönös reakciókra van szükség. Olvasás után azonnal dönteni kell a kártyák helyéről, amelyeket egymásra kell pakolni a korábban említett 5 helyre. Ha többen játszotok, akkor minden körben egyszerre húzzatok lapokat. Gyors mérlegelés után, válasszátok ki a megfelelő helyet a saját IRÁNYTŰ táblátokon, majd tegyétek le az IDÉZETET. A kedvenc lapokat most is az IRÁNYTŰ közepén gyűjtsétek.

Amikor az összes kártya elfogyott, az IDÉZET paklik méretéből következtetni lehet a gondolataitok általános irányára, hogy ki merre jár fejben. Ezzel azonban még nincs vége a játéknak.

A középre tett kedvenc IDÉZET kártyáitokat most keverjétek újra össze egy pakliba, a többit pedig vegyétek le az IRÁNYTŰ táblákról, és kezdjétek elölről a folyamatot. A Speed játék addig tart, amíg végül csak a legfontosabb üzenetek maradnak előttetek. Több játékos esetén, az utolsó körben együtt kell döntenetek a kieső lapok sorsáról, mert ennek a játéknak a végén, csak egyetlen egy IDÉZET maradhat a nyertes lap. Ezzel a gyors, és intuitív játék verzióval mindig más, és felettébb érdekes eredményre juthattok.

JÁTÉKVERZIÓ "E" - JUST FOR FUN

svg+xml;charset=utf
JÁTÉKVERZIÓ "E"
JUST FOR FUN

CSAK HA MÁR NAGYON JÓL ISMERITEK EGYMÁST (2,3,4 játékos)

Ebben a játékban az a különleges, hogy az IDÉZET kártyákat egymás IRÁNYTŰ tábláira is elhelyezhetitek. Ezzel persze rengeteg vicces vitát fogtok előidézni, hiszen úgymond beleszóltok egymás életébe. A külső szemszög sokszor más megvilágítást ad, érdekes irányokat tudtok mutatni egymásnak.

A húzás itt egymás után történik, majd az indoklást követően jön az IDÉZET kártya elhelyezése valamelyik játékos IRÁNYTŰ táblája megfelelő helyén. A kérdés az, hogy melyik IDÉZET, melyik játékoshoz illik a leginkább.

Ebben a játékban az összes BÓNUSZ kártya használata ajánlott, hiszen nem fogtok mindig egyetérteni, így sokszor nyílhat alkalmatok Párbajra, Vétóra, Cserére, vagy Tippelésre. A Szív kártyával bármelyik IDÉZET helyét védeni tudjátok, de egyszerre mindig csak egyet.

Ha a kártya nincs védve, úgy bármikor felülírható egy másik IDÉZET kártyával.

A játéknak akkor van vége, amikor minden hely, minden játékosnál betelt.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: VÉTÓ + PÁRBAJ + CSERE + TIPP + SZÍV

...ÉS VÉGÜL

svg+xml;charset=utf
...ÉS VÉGÜL

A VARÁZSIRÁNYTŰ játékhoz ti is kitalálhattok szabályokat, az ötleteiteket szívesen fogadjuk, a legjobbakat közzé is tesszükmajd ezen az oldalon. Sőt, a beküldők között különböző ajándék utalványokat, és AVANOVA előfizetéseket sorsolunk ki.

Ötleteiteket, kérdéseiteket az [email protected] email címre írjátok meg nekünk, és mi mindenképpen válaszolni fogunk rájuk.

Azt reméljük, hogy a VARÁZSIRÁNYTŰ segítségetekre lesz a saját világotok feltérképezésében, és hogy igazán megismerhetitek játszótársaitokat is. Mi úgy hisszük, hogy az élet játék, és hogy a játékosság megőrzése az egyik legfontosabb, és legszebb feladatunk.

Ha létidőtöket szeretnétek inspiráltan, tudatosan és játékosan tölteni, akkor ebben a játékban sok örömötök lesz.

Elmélyült beszélgetéseket, és fantasztikus szórakozást kívánunk Nektek a játékhoz!

opt SZINES TARSASAGBAN

NE FELEDD!
TUDATOSSÁGOD HATÁRTALAN,
A TEREMTŐERŐD VÉGTELEN, A JÁTÉK ÖRÖK!

1 - KINEK SZÓL EZ A JÁTÉK?
2 - ALAPOK
3 - MIRÖL SZÓL EZ A JÁTÉK?
4 - AZ IDÉZETEKRŐL
5 - A JÁTÉK ZENÉJE
6 - MIT MUTAT AZ IRÁNYTŰ?
7 - HA EGYEDÜL JÁTSZOL
8 - HA TÖBBEN JÁTSZOTOK
9 - BÓNUSZ KÁRTYÁK
10 - JÁTÉKVERZIÓK "A"
11 - VERZIÓ "B" - KÖZÖS IRÁNY
12 - VERZIÓ "C" - TIPPELÉS
13 - VERZIÓ "D" - SPEED
14 - VERZIÓ "E" - FOR FUN
15 ...ÉS VÉGÜL

KEDVES JÁTÉKOSOK!

Ez a rövid útmutató azoknak szól, akik a szabályok böngészése helyett, inkább egyből belevetnék magukat a játékba. A VARÁZSIRÁNYTŰ egy spirituális önismereti játék, amelyet egyedül, és társaságban is játszhattok. A cél egyszerű: A létidőt inspiráltan, tudatosan, és játékosan tölteni.

Mielőtt elndulna a játék, válasszatok hozzá zenét, így könnyen meg tudjatok határozni a játékra szánt időt….

ZENE

Minden mást elmesél a varázsló a videóban.

A VARÁZSIRÁNYTŰ sokféleképpen játszaható. Ha mélyebben elmerülnél a rejtelmeiben, akkor lapozd fel a szabályokat, ahol kedved szerint válogathatsz a különböző izgalmas jatékverziók között. 

Ne feledd! tudatosságod határtalan, a teremtőerőd végtelen, a játék örök! Csodás játékot, és varázslatos időtöltést kívánok neked!

svg+xml;charset=utf

KINEK SZÓL EZ A JÁTÉK?

A VARÁZSIRÁNYTŰ egy spirituális önismereti játék, amelyet egyedül, és társaságban is játszhatsz (1 – 4).

A játék célja, hogy az érzelmeink mögött meghúzódó gondolatainkat a VARÁZSIRÁNYTŰ segítségével a megfigyelésünk alá helyezzük. Ha meghatározzuk egy gondolat érzelmi töltését, és az életünkre vonatkozó idejét, akkor tudatosabbá válunk, és visszakapjuk az irányítást az elménk felett.

Az idézetekre adott válaszreakciónkból egy csodálatos önismereti térképet építhetünk fel magunknak.

Saját világod felfedezését IDÉZETEK és IRÁNYTŰ kártyák segítik. Az IDÉZETEK nagy gondolkodóktól, íróktól, filozófusoktól származó bölcsességek, míg az IRÁNYTŰ az érzelmeid, a gondolataid időtérképe.

A JÁTÉK AZOKNAK SZÓL, AKIK LÉTIDEJÜKET SZERETNÉK INSPIRÁLTAN, TUDATOSAN ÉS JÁTÉKOSAN TÖLTENI.

Az  egyik legfontosabb szabály a következő: a játékszabályoktól bármikor eltérhetsz, szabadon átírhatod őket! Ha kedved tartja, kitalálhatsz saját verziókat is. Ami lényeges, hogy mélyülj el önmagadban, add át magad a játék örömének és érezd jól magad!

NE FELEDD! TUDATOSSÁGOD HATÁRTALAN, A TEREMTŐERŐD VÉGTELEN, A JÁTÉK ÖRÖK!

svg+xml;charset=utf

ALAPOK

A FELADAT:

Az IRÁNYTŰ kártyák minden oldalához IDÉZET kártyákat választani, és megtalálni a neked szóló üzenetet, a számodra legkedvesebb, legfontosabb bölcsességet.

A JÁTÉK NYERTESE:

Több játék verzió közül is választhatsz (lásd később). Ami mindegyikben közös, hogy a játék segítségével térképet tudsz készíteni önmagadhoz, és játszótársaidat is igazán megismerheted. Ezért a játék nyertese Te vagy, és mindenki aki részt vesz benne!

A JÁTÉK AJÁNLOTT IDŐTARTAMA:

A játék időre megy, amely játékosonként 30 perc. (Pl. 3 játékos esetén 90 perc) Az ajánlott hossztól kedved szerint eltérhetsz. Ha kedved tartja, dönthetsz úgy is, hogy nem időre, hanem egy előre kiválasztott IDÉZET kártya mennyiséggel játszol.

A JÁTÉK CÉLJA:

 • Önismeret, játszótársaid mélyebb megismerése
 • A negatív gondolatok elengedése
 • Pozitív, lelkesítő jövőkép építése
 • A jelenlét, az éber tudatosság elérése
svg+xml;charset=utf

MIRŐL SZÓL EZ A JÁTÉK?

A VARÁZSIRÁNYTŰ egyfajta meditáció, egy ihletett és kreatív tudatállapot megtapasztalása.

Gondolataink nagy része ismétlődő, automatikus, és többségük teljesen felesleges. A fejünkben lévő mentális zajból azonban képesek vagyunk kilépni. A VARÁZSIRÁNYTŰ ebben segít: megkönnyíti a nyugodt, meditatív tudatállapot elérését. Ha a gondolatainkat irányítani tudjuk, azzal az érzelmeink is az irányításunk alá kerülnek.

HOGYAN?

Az IDÉZETEK olyan varázslatos felismeréseket tartalmaznak, amelyek arra késztetik az elmét, hogy elcsendesedjen, hogy elmerengjen, hogy ne csak olyannak lássa a világot amilyen, hanem amilyen lehet. Ez az a tudatállapot amit keresel. A csend. Innen indul ki a világod megformálása, a szabad teremtés. Ez a tudatos jelenlét, a “most” teljes átélése, a megérkezés a pillanatba.

A játék során ezért, elsősorban azt az IDÉZET kártyát keresed, amelyik annyira megérint, hogy egy pillanatra eláll a szavad, leáll az elméd és kinyílik a szíved. Amikor egy bölcsesség eltalál, és magadra ismersz benne, akkor a részeddé válik, és megerősítésként veled marad.

svg+xml;charset=utf

IDÉZETEK

A bölcsességek nagy gondolkodóktól, íróktól, filozófusoktól származnak. A legnagyobb kedvenceinkből válogattunk Nektek 100 nagyszerű idézetet. 

svg+xml;charset=utf
 • Alan Watts
 • Albert Einstein
 • Buddha
 • Carl Gustav Jung
 • Dr. Joe Dispenza
 • Eckhart Tolle
 • Eckhart Mester
 • David Lynch
 • Hermann Hesse
 • Jon Kabat-Zinn
 • Dzsalál ad-Dín Rúmí
 • Esther Hicks
 • J. Wolfgang von Goethe
 • Jiddu Krishnamurti
 • Joseph Campbell
 • Konfuciusz
 • Lao Ce
 • Louise L Hay
 • Napoleon Hill
 • Marcus Aurelius
 • Martin Buber
 • Osho
 • Paramahansa Yogananda
 • Pema Chödrön
 • Platón
 • Rabindranáth Tagore
 • Rachel Ritlop
 • Ram Dass
 • Richard Bach
 • Rhonda Byrne
 • Sadhguru
 • Sri Aurobindo
 • Szepes Mária
 • Swami Vivekananda
 • Thich Quang Duc
 • Terence McKenna
 • Teréz Anya
 • Thomas Merton
 • Dr. Wayne W. Dyer
 • William Shakespeare
svg+xml;charset=utf

A JÁTÉK ZENÉJE

A játékhoz készült meditatív zenei playlist-ek megkönnyítik az elmélyülést, a csendesebb, békésebb tudatállapot elérését.

Az alábbi gombra kattintva, kellemes meditációs zenéket találsz, ahol több verzió közül is választhatsz, amelyekkel könnyedén előre meghatározhatod a játék hosszát (30 perctől egészen 4 órás időtartamban).

A játék során a zene elegendő ha a háttérben marad, nem kell hogy elvonja a figyelmeteket. Azonban a finom zenei aláfestés egy nyugodt, és békés alapot ad a meditatív, és elmélyült játékhoz.

Lassabb játékhoz válassz a Slow playlistek közül:

Gyorsabb játékhoz pedig a Flow playlistek közül.

ZENE
svg+xml;charset=utf

MIT MUTAT AZ IRÁNYTŰ?

A kihajtható IRÁNYTŰ táblából 4 db-ot, játékosonként 1 db-ot találsz a dobozban. A táblát 45 fokos szögben elfordítva úgy helyezd magad elé, hogy felül legyen a pozitív sarok, alul pedig a negatív.

GONDOLATOKÉRZELMEK
A függőleges sík az érzelmi skálát, a gondolatok irányultságát jelzi. Ahogy az idézetekre reagálsz, amit gondolsz róluk, amit érzel velük kapcsolatban.

IDŐSÍK
A vízszintes sík az időt jelzi. Az eddig átélt időt és a majd elkövetkezőt, a teljes létidődet. Balra a múlt, jobbra a jövő. A játéktér középen pedig ott a jelen, az aktuális pillanat, ahol nem a gondolkozás, hanem a tudatosság játssza a főszerepet.

Az IDÉZET kártyákat az IRÁNYTŰ táblára kell majd elhelyezned aszerint, hogy mi jut eszedbe róluk, hogy milyen gondolatokat és érzelmeket generálnak benned, és hogy hova illenek leginkább az életed idősíkján. Egy idézetről számos dolog eszedbe juthat: egy kedves emlék, egy megoldásra váró feladat, egy új útirány, és megannyi érdekes felismerés az életed különböző területeiről. A bölcsességek kitárják előtted az ajtót, és új perspektívákat kínálnak számodra, megvilágítva a legfontosabb kérdéseket.

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

MIT MUTAT AZ IRÁNYTŰ?

Az IRÁNYTŰ a játék során 5 db idézettel egészül ki, az idősíknak, és az érzelmi skáládnak megfelelően.

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)
AMIT MÁR ELÉRTÉL – Amire büszke lehetsz, az elért eredményeid, minden amit sikerült megvalósítanod.

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)
RÁM VÁRÓ FELADAT – A lelkesedés irányának megtalálása, a jövőd formálása. A vágyak tudatos feltérképezése.

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)
AMIN TÚLJUTOTTAM  – A múlt kihívásainak feldolgozása, a  régi mintázatok elengedése.

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)
AMITŐL TARTOK – Szembenézés a félelmekkel, a kihívásokkal. Blokkok feloldása, az aggodalmak elengedése.

5 – MOST (Tudatosság – Jelenlét)
Ez a középső kör, az IRÁNYTŰ legfontosabb része. Ide helyezed majd el az általad legszebbnek, legerőteljesebbnek ítélt idézetet, amelyik a legközelebb áll a szívedhez, amelyik az aktuális pillanatban a leginkább eltalál, és a leginkább meghatároz Téged.

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

HA EGYEDÜL JÁTSZOL

svg+xml;charset=utf

Ha egyedül játszol, a kedvenc idézeteid kiválasztásával, és az iránytűn való elhelyezésével, egy önismereti térképet készíthetsz magadhoz. A játék célja, hogy közelebb kerülj a vágyaidhoz, hogy könnyedén szembe tudj nézni a félelmeiddel, hogy kitáguljon a világképed, kiszélesedjen a perspektívád, és hogy megtaláld a lelkesedésed irányát.

Az önmagaddal töltött idő nagyon értékes. Amikor egyedül játszol, az elméd lecsendesítése és a tudatosságod felemelése lényegesen könnyebb feladat a VARÁZSIRÁNYTŰ játék segítségével.

Első lépésként válassz megfelelő zenét, vagy állíts be időzítőt, amely majd a játék végét jelzi számodra. avanova.org/vi-zene A Bónusz kártyákra nincs szükséged ha egyedül játszol, ezek a lapok csak társaságban kapnak szerepet.

Az IDÉZET kártyákat keverés után, az asztal közepén lefelé fordítva helyezd el. A játék során a paklit elemelve, innen húzol majd lapokat egyesével. A játék végére kialakul, hogy melyek a számodra legfontosabb üzenetek, hogy a bölcsességek közül melyik 5 IDÉZET kártyát választottad az IRÁNYTŰ tábládhoz.

A CSEND
Fontos, hogy mielőtt lapot húzol az IDÉZET kártyák közül, egy pillanatra hunyd le a szemed, csendesedj el belül, mélyülj el önmagadban! Ez a pillanatnyi belső csend a játék lényeges eleme, mert így a választásodban szerepet kaphat a szinkronicitás, a véletlen egybeesés, vagy ha úgy tetszik: a sorszerűség.

Most pedig ha készen állsz, már kezdődhet is a játék!

Emeld el a paklit, húzz egy kártyát, majd olvasd el a Neked szóló üzenetet. Magadban is, és hangosan is kimondhatod a szavakat, de mindenképpen tűnődj el az üzeneten. Nézd meg, igaznak találod-e, hogy mennyire talált el az adott idézet, hogy mi jut róla eszedbe! Merengj el azon, hogy az életedben mikor játszott szerepet, vagy azon, hogy hol tudnád használni a jövőd tervezésében!

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

Nem kell, hogy kérdés nélkül elfogadd az adott gondolatot, ha nem érint meg, nyugodtan dobd el a kártyát! Azonban, ha magadénak érzed a húzott bölcsességet, akkor tedd az IRÁNYTŰ kártyád valamelyik oldalára attól függően, hogy milyen gondolatokat, és érzelmeket generált benned, illetve, hogy hova helyeznéd el az életed idősíkján. Leegyszerűsítve 5 hely közül választhatsz:

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)

5 – MOST (Középen )

Ha az IRÁNYTŰ oldalai megteltek, vagy az 5 hely valamelyike már foglalt, akkor az újonnan húzott lappal, felülírhatod a régit. Ha olyan kártyát húzol, amelyet még erőteljesebbnek, még igazabbnak érzel mint a már meglévőt, akkor a régi kártyát lecserélheted az újra. Ebben az esetben a régit el kell dobnod. Ez a döntés néha nehéz. A folyamat végére azonban, egy csodálatos önismereti térképet kapsz magadhoz.

A JÁTÉK VÉGE
Amikor az előre meghatározott idő (vagy zene) lejár, a játék véget ér. Az 5 IDÉZET kártyádról készíts fotót, hogy a bölcsességek a részeddé váljanak, hogy a jelen pillanathoz tartozó iránytűd a jövődben is a segítségedre legyen!

HA TÖBBEN JÁTSZOTOK

svg+xml;charset=utf

Ha a játék bármikor beszélgetésbe fullad, tudd, hogy ezzel semmi baj nincs! Sőt, ez épp a játék egyik célja: a meghitt és tartalmas együttlét, a nagy beszélgetések, az átdumált éjszakák, az együtt töltött idő.

Ha társaságban játszotok, akkor a VARÁZSIRÁNYTŰ ihletett beszélgetésekre sarkall, amelyek által igazán mélyen ismerhetitek meg egymást.

Első lépésként válasszatok megfelelő zenét, avanova.org/vi-zene vagy állítsatok be időzítőt, amely majd a játék végét jelzi. A játékot játszhatjátok egy általatok meghatározott kártya mennyiséggel is.

Az IRÁNYTŰ táblákat helyezzétek magatok elé 45 fokos szögben úgy, hogy a pozitív sarok mutasson felfelé. A kisméretű BÓNUSZ kártyákból egyet egyet lefordítva helyezzetek magatok elé (a részletes leírást lásd a BÓNUSZ kártyákról szóló lapon).

Az IDÉZET kártyákat keverés után, az asztal közepén lefelé fordítva helyezzétek el. A játék során a paklit elemelve, innen húztok lapokat egyesével. A játék végére kialakul, hogy melyek a számotokra legfontosabb üzenetek, hogy a bölcsességek közül melyik 5 IDÉZET kártyát választottátok az IRÁNYTŰ táblákhoz.

A CSEND
A játékot bármelyik játékos elkezdheti. Ha rád esett a választás, fontos, hogy mielőtt lapot húzol az IDÉZET kártyák közül, egy pillanatra hunyd le a szemed, csendesedj el belül, mélyülj el önmagadban! Csak ezután emeld el valahol a paklit, és húzz egy kártyát! Elsősorban azt az idézetet keresd, amelyik annyira megérint, hogy egy pillanatra eláll a szavad, és amelytől a gondolataid hirtelen elcsendesednek. Most pedig ha készen állsz, már kezdődhet is a játék!

Húzás után olvasd fel hangosan az üzenetet, és tűnődj el rajta. Nézd meg, igaznak találod-e, hogy mennyire talált el az adott idézet, és mondd el, hogy mi jut róla eszedbe, ezzel indítva el a közös beszélgetést. Ha gondolod, mondj egy példát az életedből, amikor ez az idézet szerepet játszott benne, vagy ahol használni tudnád a jövőd tervezésében.

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

Nem kell, hogy kérdés nélkül elfogadd az adott gondolatot, ha nem érint meg, nyugodtan dobd el a kártyát! Azonban, ha magadénak érzed a húzott bölcsességet, akkor tedd az IRÁNYTŰ kártyád valamelyik oldalára attól függően, hogy milyen gondolatokat, és érzelmeket generált benned, illetve, hogy hova helyeznéd el az életed idősíkján. Leegyszerűsítve 5 hely közül választhatsz:

1 – POZITÍV MÚLT  (Bal felül)

2 – POZITÍV JÖVŐ – (Jobb felül)

3 – NEGATÍV MÚLT – (Bal alul)

4 – NEGATÍV JÖVŐ – (Jobb alul)

5 – MOST (Középen )

Ha az IRÁNYTŰ oldalai megteltek, vagy az 5 hely valamelyike már foglalt, akkor az újonnan húzott lappal, felülírhatod a régit. Ha olyan kártyát húzol, amelyet még erőteljesebbnek, még igazabbnak érzel mint a már meglévőt, akkor a régi kártyát lecserélheted az újra. Ebben az esetben a régit el kell dobnod. Ez a döntés néha nehéz. A folyamat végére egy csodálatos önismereti térképet kapsz önmagadhoz és jobban megismered társaidat is. Most a tőled balra ülő játékos következik, akinek ugyanez a dolga. A cél az, hogy idővel az IRÁNYTŰ minden játékosnál kiegészüljön 5 idézettel.

A JÁTÉK VÉGE
Amikor az előre meghatározott idő (vagy zene) lejár, a játék véget ér. A kártyáidról készíts fotót, hogy a bölcsességek a részeddé váljanak, hogy a jelen pillanathoz tartozó iránytűd a jövődben is a segítségedre legyen!

svg+xml;charset=utf

BÓNUSZ KÁRTYÁK

BÓNUSZ – kisméretű kártyák (20 db). A pakliban minden BÓNUSZ kártyából 5 db van, játékosonként egy egy darab.

PÁRBAJ  CSERE  SZÍV  VÉTÓ  TIPP

Ezekre a kártyákra csak akkor van szükség, ha többen játszotok. A játékban szabadon dönthettek arról, hogy mely BÓNUSZ kártyákat használjátok fel és melyiket nem, attól függően, hogy milyen irányba szeretnétek vinni a játékot, illetve, hogy melyik játék verziót választottátok. Például a VÉTÓ kártyákat akkor érdemes csak használni a játék során, hogy ha már jól ismeritek egymást, hiszen csak akkor tudjátok megítélni egymás döntéseit, ha rálátásotok van egymás életére.

Amikor rád kerül a sor, húzás előtt az egyik BÓNUSZ kártyádat ráhelyezheted az egyik játékostársad kiválasztott idézet kártyájára, jelezve, hogy mi a szándékod. Minden esetben fontos megindokolnod, hogy miért esett épp rá a választásod, ezzel segítve a játszótársad döntését, és az idézet újragondolását.

svg+xml;charset=utf

PÁRBAJ

Párbajra hívhatod bármelyik játszótársadat, és elnyerhetsz tőlük egy általad választott IDÉZET kártyát! A párbajban meg kell indokolnod, hogy miért érzed hozzád közelebb állónak az üzenetet. Fontos: Minden játékost meg kell győznöd, akkor is megegyezésre kell jutnotok, ha ketten játszotok.

svg+xml;charset=utf

CSERE

Ha ezt a kártyát felmutatod, akkor bármelyik játszótársadnak felajánlhatod a csere lehetőségét, amelyben két idézet cserél gazdát, ha ez mindkettőtöknek megfelel. A cserét nem kötelező elfogadni.

svg+xml;charset=utf

SZÍV

Ezzel a kártyával meg tudod védeni az idézet kártyáid egyikét. Ha ráhelyezed a féltve őrzött bölcsességre, akkor az a lap nem támadható. Sem párbajban, sem cserével.

svg+xml;charset=utf

VÉTÓ

Ha valamelyik játszótársad előző döntésével nem értesz egyet, ha ellenzed a kártya helyét, vagy mondanivalóját. Egy külső szemlélő perspektívája sokat segíthet az önismereti térkép felállításában, amikor megosztod a gondolataidat, fontos, hogy ne kritizálj, inkább mutass irányt.

svg+xml;charset=utf

TIPP

Ez a kártya a “Tippelés” játék verzióban kap értelmet. Lásd később: JÁTÉK VERZIÓ 3 – TIPPELÉS

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

JÁTÉKVERZIÓ "A" - ALAPJÁTÉK

TÁRSASÁGBAN (2,3,4 játékos)

A VARÁZSIRÁNYTŰ játék sokféleképpen játszható. A játék elején érdemes felmérni, hogy mennyire ismeritek egymást, hogy közös irányt szeretnétek-e kijelölni, vagy szívesebben játszotok egymás ellen.

A VARÁZSIRÁNYTŰ meditatív és elmélyült beszélgetésekre sarkall. Ha még csak most ismerkedtek egymással, a játék felgyorsítja a folyamatot. Ez esetben érdemes a korábban leírt alapjátékot választani, amelyben mindenki saját IRÁNYTŰ táblát használ.

Ez a verzió nagyszerű lehetőség arra, hogy jobban megismerjétek egymást, hogy a kapcsolat elmélyüljön köztetek. Az alap-játék ajánlott akkor is, ha a társaság vegyes, ha van olyan köztetek akivel még csak most ismerkedtek.

A BÓNUSZ kártyák lehetőséget adnak arra, hogy érdekes véleménycserék, meggyőző érvelések, viták színesítsék a beszélgetést. Általuk izgalmas felismerésekre, közös igazságokra találhattok rá a játék során.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: PÁRBAJ + CSERE + SZÍV

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

JÁTÉKVERZIÓ "B" - KÖZÖS IRÁNY

EGYÜTT TERVEZÉSHEZ – CSAPATÉPÍTÉSHEZ (2,3,4 játékos)

Ha már jól ismeritek egymást és közös terveket kívántok szőni, akkor dönthettek úgy is, hogy 1 db közös IRÁNYTŰ táblát használtok a játékhoz. Ezt helyezzétek az asztal közepére. Ebben a verzióban minden kártyahúzás után megegyezésre kell jutnotok, hogy hova tegyétek az adott idézetet, és hogy melyik lap írhatja felül a másikat. Ha mindannyian úgy érzitek, hogy az adott idézet fontosabb az egyik előzőnél, úgy ez a kártya az adott helyen felülre kerül. Ha nem, akkor alulra. A cél az, hogy mindig a legfontosabb idézet legyen felül, hogy a játék végére megtaláljátok az 5 legfontosabb üzenetet.

A kártyákat egymás tetejére helyezzétek el az IRÁNYTŰ táblán, mert így a játék végén az összegyűlt lapok mennyiségéből fontos következtetésekre juthattok! A paklik méretéből tudni fogjátok, hogy merre jártok fejben, hogy mivel vagytok elfoglalva, hogy milyen feladatok várnak rátok, hogy mitől tartotok, hogy milyen kihívásokon jutottatok már túl, hogy mire lehettek büszkék. A közösen kiválasztott “MOST” kártyátok pedig megmutatja a legfontosabb üzenetet, amely az egész csapatra vonatkozik. A játék végére a társaság egy pontos térképet kap önmagához és kialakul a közösen meghatározott út, a lelkesedés iránya.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: PÁRBAJ + SZÍV

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

JÁTÉKVERZIÓ "C" - TIPPELÉS

KI ISMERI JOBBAN A MÁSIKAT? PÁROKNAK (2,3,4 játékos)

Ebben a játékban pontokat tudtok gyűjteni, ezért szükségetek lesz papírra és ceruzára. Játékosonként 1 db IRÁNYTŰ táblára lesz szükségetek. Miután az egyik játékos felolvasta az általa húzott idézetét, a többi játékos megtippelheti, hogy hova fogja helyezni a kártyát a saját iránytűjén.

A megérzéseteket a kis TIPP kártyákkal tudjátok jelezni, mielőtt az adott játékos elhelyezné az idézetet az IRÁNYTŰ táblán. A tippeket 5 helyre tehetitek:

AMIT MÁR ELÉRTEM – (Pozitív Múlt – balra fent)

RÁM VÁRÓ FELADAT – (Pozitív Jövő – jobbra felül)

AMIN TÚLJUTOTTAM – (Negatív Múlt – balra lent)

AMITŐL TARTOK – (Negatív Jövő – jobbra lent)

MOST (Tudatos Jelen – középen)

Miután megtettétek a tippeket, az idézet a játékos által választott helyre kerül. Ekkor derül ki, hogy ki tippelt jól. Akinek helyes volt a tippje, az 5 pontot, akinek helytelen, az mínusz 1 pontot kap. A játék végére eldől kinek van a legtöbb pontja, ki ismeri jobban a másikat, ki a legjobb emberismerő.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: SZÍV + VÉTÓ

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

JÁTÉKVERZIÓ "D" 4 - SPEED

GYORSASÁG, ÖSZTÖNÖSSÉG, INTUÍCIÓ (1,2,3,4 játékos)

Minden játékosnál legyen külön IRÁNYTŰ tábla. Ebben a játékban az összes IDÉZET kártyát fel kell használnod. Gyors és intuitív megoldásra kell jutnod, először az idősíkra, majd az érzelmi töltésre koncentrálva. A pörgő játék nem engedi meg a hosszú értelmezést, most ösztönös reakciókra van szükség. Olvasás után azonnal dönteni kell a kártyák helyéről, amelyeket egymásra kell pakolni a korábban említett 5 helyre. Ha többen játszotok, akkor minden körben egyszerre húzzatok lapokat. Gyors mérlegelés után, válasszátok ki a megfelelő helyet a saját IRÁNYTŰ táblátokon, majd tegyétek le az IDÉZETET. A kedvenc lapokat most is az IRÁNYTŰ közepén gyűjtsétek.

Amikor az összes kártya elfogyott, az IDÉZET paklik méretéből következtetni lehet a gondolataitok általános irányára, hogy ki merre jár fejben. Ezzel azonban még nincs vége a játéknak.

A középre tett kedvenc IDÉZET kártyáitokat most keverjétek újra össze egy pakliba, a többit pedig vegyétek le az IRÁNYTŰ táblákról, és kezdjétek elölről a folyamatot. A Speed játék addig tart, amíg végül csak a legfontosabb üzenetek maradnak előttetek. Több játékos esetén, az utolsó körben együtt kell döntenetek a kieső lapok sorsáról, mert ennek a játéknak a végén, csak egyetlen egy IDÉZET maradhat a nyertes lap. Ezzel a gyors, és intuitív játék verzióval mindig más, és felettébb érdekes eredményre juthattok.

svg+xml;charset=utf
svg+xml;charset=utf

JÁTÉKVERZIÓ "E" - JUST FOR FUN

CSAK HA MÁR NAGYON JÓL ISMERITEK EGYMÁST (2,3,4 játékos)

Ebben a játékban az a különleges, hogy az IDÉZET kártyákat egymás IRÁNYTŰ tábláira is elhelyezhetitek. Ezzel persze rengeteg vicces vitát fogtok előidézni, hiszen úgymond beleszóltok egymás életébe. A külső szemszög sokszor más megvilágítást ad, érdekes irányokat tudtok mutatni egymásnak.

A húzás itt egymás után történik, majd az indoklást követően jön az IDÉZET kártya elhelyezése valamelyik játékos IRÁNYTŰ táblája megfelelő helyén. A kérdés az, hogy melyik IDÉZET, melyik játékoshoz illik a leginkább.

Ebben a játékban az összes BÓNUSZ kártya használata ajánlott, hiszen nem fogtok mindig egyetérteni, így sokszor nyílhat alkalmatok Párbajra, Vétóra, Cserére, vagy Tippelésre. A Szív kártyával bármelyik IDÉZET helyét védeni tudjátok, de egyszerre mindig csak egyet.

Ha a kártya nincs védve, úgy bármikor felülírható egy másik IDÉZET kártyával.

A játéknak akkor van vége, amikor minden hely, minden játékosnál betelt.

Ajánlott BÓNUSZ kártyák: VÉTÓ + PÁRBAJ + CSERE + TIPP + SZÍV

svg+xml;charset=utf

...ÉS VÉGÜL

A VARÁZSIRÁNYTŰ játékhoz ti is kitalálhattok szabályokat, az ötleteiteket szívesen fogadjuk, a legjobbakat közzé is tesszükmajd ezen az oldalon. Sőt, a beküldők között különböző ajándék utalványokat, és AVANOVA előfizetéseket sorsolunk ki.

Ötleteiteket, kérdéseiteket az [email protected] email címre írjátok meg nekünk, és mi mindenképpen válaszolni fogunk rájuk.

Azt reméljük, hogy a VARÁZSIRÁNYTŰ segítségetekre lesz a saját világotok feltérképezésében, és hogy igazán megismerhetitek játszótársaitokat is. Mi úgy hisszük, hogy az élet játék, és hogy a játékosság megőrzése az egyik legfontosabb, és legszebb feladatunk.

Ha létidőtöket szeretnétek inspiráltan, tudatosan és játékosan tölteni, akkor ebben a játékban sok örömötök lesz.

Elmélyült beszélgetéseket, és fantasztikus szórakozást kívánunk Nektek a játékhoz!

opt SZINES TARSASAGBAN

NE FELEDD!
TUDATOSSÁGOD HATÁRTALAN,
A TEREMTŐERŐD VÉGTELEN, A JÁTÉK ÖRÖK!

HOME
LÉGZÉS
MEDITÁCIÓK
ZENE
MENÜ
error: Content is protected !!