Skip to main content

AVANOVA

AVANOVA

2. Fejezet

Vezetett Meditáció

Tartalom

Kilépés a gondolkodásból
A végtelen áramlás
Önkéntes és önkéntelen lélegzés
Az ősi módszer - a lélegzés figyelése
Éber figyelem
A mentális zakatolás elengedése
A belső tér érzékelése
A test ellazítása
Az önészlelés kitágítása
Kiegyenlítődés
Az önérzékelés új szintje

Szabad Meditáció

Lét-kérdések

A válasz változik, míg a kérdés mindig örök.
Ha egy konkrét probléma foglalkoztat ès nem találod a válaszokat, mielőtt töprengeni kezdenél, érdemes megállni egy pillanatra. Elcsendesülni belül, megfeledkezni a világról. Amikor elmédet sikerül lehalkítanod, amikor eléred a gondolattalanság tudatállapotát, akkor kialakul benned egy tér. Ha ekkor teszed fel magadnak a kérdéseid, úgy nincs más dolgod, mint egyszerűen csak figyelni, ahogy a válaszok szépen lassan előlépnek a semmiből.
Bármilyen irányt is szabsz a meditációdnak, mielőtt fókuszálni kezdenél a kérdéseidre, engedd, hogy figyelmed kitaguljon, várd meg amíg elméd elcsendesül! Amikor a tudatod vászna üres és nem zavarja a belső mentális zaj, akkor a válaszok tisztábban születnek meg benned. Egyszerűen azért, mert nem az elméd hangját hallgatod. Ez a meditáció egyik legnagyobb ajándéka. Egy nagyon izgalmas tapasztalás.

Nagyon Lassú Hullámzás

Az áramlás figyelése

Az egyenletes lélegzés segíti a meditációban való elmélyülést. Ha a lélegzésedre figyelsz, akkor az elmében megjelenő gondolatok lecsendesednek. Ez az ősi módszer redukálja a mentális zajt, elősegítve a tudatosság megjelenését. A lélegzésed éber figyelésevel kevésbe kalandozol el a gondolatidban. A lélegzés meditáció csökkenti a szorongást, a depresszió tüneteit. és élesíti a memóriát. Idővel a lélegzésed sebessége természetessé válik, és a vizuális segítséget elengedheted. Ha mégis elmerülnél a gondolataidban, térj vissza a lélegzésed tudatos megfigyeléséhez. A videóban szereplő - percenkénti 3 be és kilégzés - nagyon lassú sebesség, elmélyült meditációhoz ajánlott. Az animáció hangban és képben is segítséget nyújt az egyenletes lélegzéshez. Ha más sebességre vágysz, akkor kattints ide:
LÉLEGZÉS ANIMÁCIÓK

A meditáció zenéje

COLORS OF SPIRIT

Az album kifejezetten az AVANOVA meditációkhoz készült. A dalok nem próbálnak érdekesek lenni. Úgymond nem az elméhez szólnak, hanem épp a kikapcsolásában segítenek. A relaxáció, az ellazulás alapját, a meditációs zene monotonitása teremti meg. Ahogy a zene körülölel, létrehoz benned egy teret és elcsendesíti a gondolataid. A figyelmedet azonban csak annyira köti le, hogy a fókuszod kitágulhasson. Ez a szelid perspektiva váltás pedig egy olyan belső szárnyalásra késztet, amelyben felfedezheted a lényed igazi szineit.
A dalokhoz tartozó "lélegző borítóképek" vizuális segítséget adnak az egyenletes légvételhez. A percenkénti 6 be - és kiáramlás, egy nyugodt alapsebesség, amelytől bármikor eltérhetsz.
Ha kiváncsi vagy a többi kompozícióra, a teljes album meghallgatásához kattints a következő gombra, ahol minden dalhoz külön egy-egy színes "lélegző boritót" is találsz:
MEGHALLGATOM A TELJES ALBUMOT
HOME
LÉGZÉS
MEDITÁCIÓK
ZENE
MENÜ
error: Content is protected !!